Boken Big bang! handlar om den ständigt hungriga pojken Rutger som inte bara sätter i sig massor med pizzor utan även hela pizzerior, städer, länder och omåttligt många planeter.  Till slut riskerar hela rymden att bli tom, tyst och uppäten men en stor smäll, Big Bang, sätter fart på tillvaron igen…

Om Big Bang!

Detta är en bilderbok för åldersgruppen 3 -7 år om Rutger som är ute med sina föräldrar på en pizzeria en till synes vanlig dag. Han äter upp sin pizza snabbt. Och en till. Och en till. Rutgers mamma och pappa tycker att nu får det vara nog men Rutgers aptit tar inte slut. Han börjar äta tallrikar och bestick. Till slut ryter hans föräldrar ”Nu räcker det! Du får ingen pizza om du så äter upp hela världen!” Att äta upp hela världen blir förstås då precis vad den envise Rutger gör…! Som “Litteraturmagazinet” skrev: ”Big bang” är en humoristisk bok som är bräddfylld av fantasikreationer. Jag tror även den ger barn mycket att fundera över och associera kring…”

Författare: Lasse Pettersson
Illustratör: Mirijam Pettersson
Utgivning som pappersbok: 2012
Utgivning som e-bok: 2014 (Engelska)
Fyrfärg: 32 s.
Tryck: DotGain AB, Litauen, 2012
Åldersgrupp: 3-7 år
Språk: Svenska, Engelska
ISBN: 978-91-637-0689-9
Ämnen: Rymden, Big bang, Planeter, Universum, Aptit, Ilska, Pizza, Mat, Äta
Boken finns att köpa online hos Adlibris och Bokus.
Boken går också att köpa som e-bok hos AdlibrisBokus och Amazon (Kindle).
Här kan du läsa omdömen om Big Bang!

Författaren Lasse Pettersson

Lasse Pettersson utgav två olika musiksagor/barnskivor/radioprogram under slutet av 80-talet. Han stod för musik, texter och olika delar av berättartexten på dessa. Börje Ahlstedt var inläsare på ”David och Pärlan” – där berättelsen skrevs tillsammans med Kerstin Erlandsson-Svevar. Stina Ekblad läste in den andra produktionen ”Pojken, hästen och äventyret” där bl.a. Traste Lindén medverkade.

Illustratören Mirijam Pettersson

Föddes 1973 I Uppsala, men flyttade till Danmark redan 1977. Utbildade mig till grafisk designer på Seminariet för Formgivning i Nyköbing Falster i Danmark. Har sedan arbetat som Art director i reklambranschen. Jag har haft en del olika illustrationsuppdrag, och älskar att arbeta med olika uttryck och gärna i många olika material: allt från collage, akvarell, tusch till linoleumstryck.